Serviciul de Presă

Serviciul de Presă reprezintă structura care asigură informarea promptă şi obiectivă a publicului cu privire la realităţile organizaţionale, demersurile instituţionale şi direcţiile de acţiune stabilite de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Asigurarea unei informări obiective a publicului privind organizarea instituţiei, activităţile şi proiectele pe care aceasta le derulează, dar şi rezultatele astfel obţinute, sunt printre cele mai importante atribuţii ce revin în sarcina Serviciului de Presă.

Serviciul stabileşte şi permanentizează relaţii constructive cu reprezentanţii mass-media, bazate pe principiile echidistanţei şi transparenţei, sprijinind jurnaliştii în activitatea de documentare cu date şi informaţii din categoria celor ce fac obiectul liberului acces al cetăţenilor la informaţiile de interes public, pe probleme specifice activităţii Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, Serviciul de Presă asigură conducerii M.A.I. suportul documentar cu privire la temele şi subiectele aflate pe agenda publică, asupra modului în care activităţile structurilor şi personalului ministerului sunt reflectate în spaţiul public, realizând în acest sens analize şi materiale documentare.

De asemenea, prin intermediul personalului special desemnat, Serviciul de Presă asigură respectarea dispoziţiilor legale în materia liberului acces al cetăţenilor la informaţiile de interes public, precum şi pe cele privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Ghid de comunicare, Editura Ministerului Afacerilor Interne, 2013

Text integral    ( descarca fisier in format "pdf" )

Coordonate de contact

Telefon / fax: 021.264.86.17
Program: L-V: 07:00 - 20:00 / S-D: 08:00 - 16:00